Студенти навчально-наукового інституту комунікацій ЗУНУ побували у Денному центрі соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насилля за ознакою статті, з метою практико-орієнтованого навчання з дисциплін «Психолого-педагогічне консультування» (керівник курсу к. п. н., доцент Оксана Коваль) та «Психодіагностика і пропедевтика психіатрії» (керівник курсу к. п. н., доцент Марія Бригадир).

Студенти мали нагоду ознайомитися із структурою закладу. Денний центр – це доступний та безпечний простір, де у комфортних умовах постраждалі від домашнього насильства можуть отримати комплексну безоплатну допомогу, а саме: консультування психолога та соціального працівника; первинну правову допомогу; інформування про послуги інших організацій та установ, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії насильству; послугу соціального супроводу, яка направлена на подолання або мінімізацію наслідків домашнього та/або насильства за ознакою статі. За потреби, людину можуть розмістити у кризовій кімнаті – тимчасовому притулку для постраждалих, в якому можна перебувати до 10 діб. Заклад відкрито у межах проєкту UNFPA «Міста і громади, вільні від домашнього насильства», який спрямований на посилення спроможності та ролі міст і громад у наданні допомоги постраждалим від домашнього насильства та запобігання таким випадкам.

Під час семінару-тренінгу були розглянуті питання основних напрямів роботи психолога, збереження власних кордонів, проблему співзалежності, стереотипи про соціальні ролі. Учасники визначили актуальність наявної проблематики у сучасних реаліях та статистику звернень за допомогою; спростували міфи, пов’язані з темою насильства; виокремили види та визначили ознаки прояву насильства.

На завершення зустрічі студенти отримали інформаційні матеріали з питань протидії та запобігання випадкам домашнього насильства.

Від admin