Нещодавно на базі навчально-наукового інституту комунікацій Західноукраїнського національного університету відбулося зібрання Українського клубу перемовин, яке онлайн координував експерт з питань перемовин та засновник Клубу перемовин у Великій Британії – Філіп Браун.

Однією з ключових особливостей цього заходу стала використана студентами та учасниками особиста методологія Філіпа Брауна, яка ґрунтується на використанні спеціальних карток для перемовин. Ці картки допомагають структурувати обговорення та роблять його ефективнішим.

Сесія з перемовин включала застосування різноманітних тактик, які були розроблені експертом. Один із ключових елементів – «підсумування», що дозволило учасникам узагальнити ключові моменти обговорення для забезпечення розуміння позицій всіх сторін. «Дзеркальні слова» слугували інструментом для активного слухання та відтворення точок зору інших учасників. Окрім того, учасники вивчили тактику «встановлення діапазону», яка допомагає визначити межі можливого компромісу. «Казати ні» виокремлює важливі моменти, коли необхідно відзначити неприйнятні умови або точки зору.

Під час практичної частини зібрання пан Філіп Браун не лише спостерігав, але й давав поради та зауваження щодо поліпшення технік перемовин. Його досвід та експертність стали невід’ємним доповненням для розвитку навичок учасників клубу. Такі заходи сприяють підвищенню рівня вмінь студентів магістерської програми «Психологія перемовин та медіація» та інших учасників клубу у сфері перемовин та сприяють побудові конструктивного діалогу, що є важливим аспектом сучасного суспільства. Наступного тижня відбудеться ще одна зустріч, де буде багато обговорень та важливих взаємодій учасників клубу для подальшого розширення їхніх навичок у сфері перемовин.

Від admin