Нещодавно на базі навчально-наукового інституту комунікацій Західноукраїнського національного університету серед здобувачів другого рівня вищої освіти у межах освітньої програми «Психологія перемовин та медіація» було проведено відбірковий конкурс на проходження стажування у Бізнес-школі Saïd Оксфордського університету (Велика Британія).

Переможницею конкурсу стала студентка другого курсу академічної групи ПСПм-21 Тетяна Моржевська.

Відбір проводився у два етапи.

Перший етап відбувався в ЗУНУ – заповнення аплікаційної форми заявки, у тому числі короткого мотиваційного листа та резюме, визначення рівня володіння англійською мовою, другий етап – співбесіда із комісією Бізнес-школи Saïd Оксфордського університету, де перевагу надавали учасникам, які мають досвід роботи 5-10 років у менеджменті приватного, державного та некомерційного секторів.

Ця програма проводиться двічі на рік та вважається однією із найвідоміших програм з переговорів у світі.

Типові учасники програми, як правило, це генеральні директори (CEO), директори, старші державні службовці, військові офіцери, політичні та освітні лідери, офіційні особи багатосторонніх організацій, керівники NGO та старші менеджери.

Під час стажування учасники матимуть змогу аналізувати складні випадки переговорів та практикувати теорію через рольові ігри й симуляції, багато з яких написані досвідченими викладачами Оксфорда.

Основні теми стажування: підготовка до перемовин; створення цінності в перемовинах; розуміння прийняття рішень на перемовинах, як вести перемовини раціонально в нераціональному світі;  групове прийняття рішень на перемовинах; ведення перемовин у багатосторонніх ситуаціях; переконливе спілкування під час перемовин; ведення перемовин у мінливому середовищі; конфлікт, цінність, перспектива та культура перемовин; отримання угоди через лінію.

Після проходження стажування усі учасники отримують довічне членство у мережі випускників Oxford Business Alumni.

Стажування за цією програмою є надзвичайно дорогим і складає декілька сотень тисяч гривень, але для української учасниці – Тетяни Моржевської навчання проходитиме за кошти приймаючої сторони.

«Перемовини з представниками Оксфордського університету велися більше року, і зараз ми маємо вражаючі результати. Надзвичайна вдячність керівнику програми «Oxford Programme on Negotiation» доктору Полу Фішеру, менеджерці програми Кері Рід та декану Бізнес-школи Saïd Оксфордського університету професору Сумітрі Дутті за неймовірні можливості для наших студентів. Це направду дивовижний шанс», – зазначає директорка навчально-наукового інституту комунікацій Оксана Коваль.

Переможниця Тетяна Моржевська також ділиться враженнями:

«Мої очікування від стажування на програмі «Oxford Programme on Negotiation» – отримати практичні навички ведення успішних перемовин із застосуванням відповідних тактик та стратегій. Для мене, як представника органів місцевого самоврядування, надзвичайно важливо володіти навичками ефективних перемовин, адже курс України до Євросоюзу вимагає як від державного сектору, так і від бізнесу нового підходу у діловій сфері. Велика вдячність адміністрації навчально-наукового інституту комунікацій класичного університету Тернополя та керівнику програми з перемовин у Бізнес-школі Saïd Оксфордського університету за можливість перейняти кращий світовий досвід перемовин для майбутнього його застосування в Україні при переговорах на регіональному та міжнародному рівнях».

Щиро вітаємо Тетяну Моржевську, бажаємо не зупинятися на досягнутому та надалі проявляти талант, розум і наполегливість.

А всім, хто ще не знайомий із умовами навчання за освітньо-професійною програмою двох дипломів «Психологія перемовин та медіація», запрошуємо до інституту комунікацій за адресою: м. Тернопіль, вул. Львівська, 11, к. 1202, або телефонуйте: 0969795012.

Будьте сміливими, амбітними, дійте рішуче, прагніть неможливого та досягайте нереального разом з нами!

Від admin