Школа професійного розвитку «АКМЕ» навчально-наукового інституту комунікацій Західноукраїнського національного університету організовує практичні інтервізії для студентів освітньої програми «Психологія перемовин та медіація».

Яким би високим не був рівень проведення академічних занять, для того, щоб підготувати високопрофесійних фахівців, студентам потрібно багато практики. Тож, упродовж квітня, травня та червня 2023 року майбутні перемовники та медіатори стануть учасниками практичних інтервізійних груп, попри те, що упродовж першого року навчання вони отримали досить багато практичного досвіду від українських, нідерландських, британських та американських фахівців. Для того, аби виробилися істотні професійні навички з перемовин та медіації, потрібно багато вправлятися.

«Для речей, які ми повинні вивчити, перш ніж ми можемо їх зробити, ми вчимося, роблячи їх», – саме ця цитата давньогрецького філософа та ерудита Аристотеля розміщена на сертифікатах, які отримали викладачі та студенти ННІК від Британського клубу перемовин. Пан Філіп Браун, директор клубу, постійно наголошує на безперечній важливості практики у становленні фахівця.

Тож, впродовж весняно-літнього періоду на студентів чекає надзвичайно цікавий формат проведення інтервізійних груп: 4 професійних ментори (фасилітатори), 30 годин інтервізійної практики, 2 місяці групового професійного нетворкінгу, 16 протоколів інтервізійних зустрічей, 4 змістовних процес-аналізи роботи медіатора з клієнтами, 4 години залікових супервізій, безліч вироблених професійних навичок з перемовин та медіації.

Інтервізія – це міжколегіальний спосіб навчання в групі спеціалістів, які займають рівні позиції, з метою покращення професійних навичок та ефективності роботи. Інтервізію також можна визначити як взаємну консультацію або обмін досвідом між колегами.

Учасники, спочатку під керівництвом менторів (фасилітаторів), а далі самі на базі здобутого теоретико-практичного контенту вдосконалюватимуть навички активного слухання, мистецтва постановки питань, стратегій ведення перемовин та відшліфовуватимуть поетапну роботу процедури медіації.

Під час роботи інтервізійної групи студенти виявлятимуть спільні проблеми та шляхи подолання цих проблем, розглядатимуть практичні кейси, розв’язуватимуть практичні задачі, професійні дилеми, виконуватимуть тренувальні вправи.

Інтервізія є видом групової супервізії. Курс завершиться заліковими супервізіями як формою підвищення кваліфікації фахівців та відповідним оцінюванням. Усі години будуть обліковані та внесені в додаток до дипломів.

Від admin