Бути на хвилі сучасної вищої освіти, досконало володіти навичками soft- та hard-skills, мати високий рівень IQ, EQ, DQ – сьогодні для викладачів вищої школи уже не примха, а вимога часу. Особливо, якщо доводиться мати справу із студентами високого гатунку – самоутвердженими фахівцями, що мають не одну вищу освіту та низку сертифікатів практичного спрямування.

Тож, днями відбувся тренінг-інтенсив «Перезавантаження: епізод ІІІ», у якому взяли участь викладачі освітньо-наукової програми «Перемовини та врегулювання конфліктів». Захід організовано на базі Школи професійного розвитку «АКМЕ» навчально-наукового інституту комунікацій ЗУНУ.

Темою третього інтенсиву обрали андрагогіку як мистецтво навчання дорослих. Існує серйозна відмінність між поняттями «педагогіка» (навчання дітей та юнаків) і «андрагогіка», оскільки методи, які застосовує педагогіка, не працюють, якщо їх використовувати з дорослими студентами. Андрагогіка ж об’єднує знання про специфіку навчання дорослої людини з урахуванням її віку, освітніх та життєвих потреб, реальних можливостей, індивідуальних особливостей і досвіду, психіки і фізіології. Ця наука вивчає зміст, форми, методи та засоби організації навчання дорослих людей з метою полегшення їхнього навчання, вдоволення їхніх освітніх потреб, підвищення операціональності отриманої освіти під час вирішення життєвих проблем, досягнення індивідуальних цілей, самореалізації особистості.

Під час теренінгу учасники ознайомилися з особливостями організації навчання дорослих та практичними рекомендаціями до використання активних методів навчання дорослих; вправлялися у сучасних інтерактивних практиках викладання; вчилися будувати унікальний особистий та професійний бренд; прокачували емоційну стабільність та вчилися берегти психічне здоров’я.

Було надзвичайно продуктивно та емоційно-тепло.

Усі учасники тренінгу отримали заслужені сертифікати, які засвідчують підвищення кваліфікації педагогічних працівників загальним обсягом навчальної програми у розмірі 30-ти академічних годин. Тож, глибокі знання викладачів програми, унікальний досвід кожного з них та креативний підхід до викладання навчальних курсів стануть саме тими необхідними частинками цілісної системи підготовки перших в Україні фахівців Master Conduct Negotiation.


#Навчально_науковий_інститут_комунікацій_ЗУНУ
#Школа_перемовин_ННІК_ЗУНУ
#Школа_професійного_розвитку_АКМЕ_ННІК_ЗУНУ
#Кафедра_психології_та_соціальної_роботи_СГФ_ЗУНУ
#Західноукраїнський_національний_університет

Від admin