4 липня 2022 року відбулося відкриття Третьої Міжнародної школи світових освітніх практик «New Way», координатором і модератором якого виступила директорка навчально-наукового інституту комунікацій Західноукраїнського Оксана Коваль. Міжнародними партнерами заходу є Батумський державний університет імені Шота Руставелі (Грузія) та Нідерландська бізнес-академія (Нідерланди).

Проєкт спрямований на підвищення рівня компетентності у сфері медіації та ведення перемовин з метою формування професійної культури нової генерації висококласних фахівців.

У контексті прийняття в Україні закону про медіацію та у зв’язку із стрімким зростанням популярності нової культури діалогу, навчально-науковий інститут комунікацій ЗУНУ активно залучений до розвитку напряму ненасильницького спілкування та стрімко будує нові можливості кооперації з досвідченими вітчизняними та зарубіжними партнерами у сфері перемовин й медіації.

Інститут організовує спільні зустрічі у напрямі медіації у складі консорціуму університетів міжнародного проєкту MEDIATS, метою якого є вивчення найкращих практик медіації в ЄС, розробка та реалізація магістерських програм з медіації, навчання тренерів та якісна підготовка медіаторів, проведення спільних освітніх й наукових заходів.

На відкритті школи з вітальними словами до учасників звернулися перший проректор ЗУНУ Микола Іванович Шинкарик, ректор Нідерландської бізнес-академії  професор Ян ван Звітен та декан факультету права і соціальних наук професор Леван Джакелі. Вони побажали усім учасникам цікавого, продуктивного навчання та нових друзів, координаторам витримки та гарту в організації роботи школи, спікерам – бути щедрими у продукуванні професійного досвіду молодому поколінню та усім разом – відчуття об’єднаної спільноти заради перемоги правди над несправедливістю, миру над війною, слова над зброєю.

У перший день роботи школи виступили:

Олег Трибой – медіатор, юрист, економіст, міжнародний радник з медіації та управління конфліктами, викладач Бізнес-школи КРОК (Україна) з темою «Медіація та перемовини. Короткий огляд міжнародного досвіду»;

«Нові тренди у медіації: досвід Грузії» представив Іраклі Кандашвілі – Ph.D., президент Асоціації медіаторів Грузії, голова Освітньої ради Асоціації юристів Грузії;

Таріель Сіхарулідзе – PhD, медіатор, коуч, викладач з переговорів та медіації, доцент державного університету Іллі (Грузія) презентував доповідь «Міжнародні переговори як засіб дипломатії»;

Вікторія Портере – психолог, латвійська та німецька сертифікована медіаторка, юрист, викладач Центру сертифікації медіаторів, член Латвійської ради медіації (Латвія) виступила з темою «Нові тенденції в медіації: досвід Латвії»;

Про медіацію в Україні, сучасний стан та перспективи розвитку розповіла Оксана Яремко – юрист, адвокат, кандидат юридичних наук, доцент, доцент кафедри психології та соціальної роботи Західноукраїнського національного університету (Україна).

Учасники отримали завдання для групових проєктів. Найактивнішими у перший день були Анастасія Мартиневич, Софія Матушак, Тамар Жванія та Резо Джабнідзе.

У другий день роботи школи учасників очікує два інтерактиви від д-ра Вікторії Іванюк (ЗУНУ, Україна) та Кетеван Девадзе (БДУ, Грузія), а також лекції від професорів Ігоря Ліщинського, Марії Лизун (ЗУНУ, Україна) та Блоссом Танде (США).

https://www.wunu.edu.ua/news/22183-vdkrittja-mzhnarodnoyi-shkoli-svtovih-osvtnh-praktik-new-way.html

Від admin