Перший тиждень програми тренінгів «Психологічні особливості кризових перемовин поліцейських в екстремальних умовах служби» на базі навчально-наукового інституту комунікацій класичного університету Тернополя пройшов надзвичайно динамічно та насичено.

Учасники – працівники ГУНП в Запорізькій області – неймовірні, вмотивовані та дуже активні на заняттях.

Спікерами першого тижня виступили:

– Стів Албан Тінео – засновник та генеральний директор «Assertive Group» – компанії з дослідження і практики перемовин, фасилітації, лідерства та впливу, практикуючий перемовник, довірений учасник команди перемовин для багатьох найвпливовіших лідерів у сфері міжнародних відносин та політики, який очолював і консультував команди з перемовин та врегулювання кризових ситуацій у багатьох країнах. Розробник тренінгової програми KYF© Know Yourself First – «Спочатку пізнай себе… Як вести переговори з самим собою» (Швейцарія).

– Седрік Швейцер – керівник відділу кадрових операцій Міжнародного Комітету Червоного Хреста, колишній голова польового офісу МКЧХ у Ємені, співзасновник і президент Фонду HUDNA, керуючий партнер Assertive Group, юрист, спеціалізується на веденні перемовин з державними, недержавними структурами у кризових ситуаціях, майстер перемовин та управління страхами. Вважається одним із найкваліфікованіших кризових перемовників і медіаторів у Європі. Понад 20 років працював гуманітарним перемовником у зонах конфліктів по всьому світу, ведучи перемовини з державами, озброєними групами щодо доступу до найуразливіших верств населення на основі універсальних принципів гуманності. Керував міждисциплінарними групами для реагування на гуманітарні кризи та відповідав за численні кризові осередки в надзвичайних ситуаціях або для вирішення випадків викрадення людей (Швейцарія).

– Ян ван Звітен – ректор Нідерландської бізнес-академії, президент Міжнародної асоціації медіації, голова правління Нідерландського фонду якості для медіаторів SKM, директор школи перемовин та медіації навчально-наукового інституту комунікацій, почесний професор Західноукраїнського національного університету, практикуючий медіатор, коуч, тренер, присудовий медіатор суду м. Бреда (Нідерланди).

– Олександр Гальчинський – психолог, травматерапевт, КПТ терапевт, супервізор, психоонколог, організаційний психотерапевт, майор Армії оборони Ізраїля, експерт Ізраїльської коаліції травми. (Ізраїль).

– Теун-Пітер де Сну – докторант Інституту поведінкових наук, кандидат PhD з клінічної психології (Інститут мозку, пізнання та поведінки Дондерса). Працює та проводить дослідження в Інформаційному центрі Man & Police Organisation Нідерландської поліцейської академії щодо стресостійкості поліцейських та успішної роботи у критичних обставинах. Довготривалий дослідницький проєкт «Поліція в дії» у співпраці з Університетом Радбуда привів до численних висновків. Ці висновки використовуються для розробки настанов і тренінгів, таких як гра біологічного зворотного зв’язку DUST. Також він викладає в Нідерландській поліцейській академії (Нідерланди).

Терапевтичне коло організували:

– Оксана Коваль – директор навчально-наукового інституту комунікацій, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри психології та соціальної роботи Західноукраїнського національного університету, психоконсультант у методі позитивної психотерапії, ведуча груп по роботі з втратою, член Української спілки психотерапевтів та Всесвітньої асоціації позитивної психотерапії (Україна).

– Діана Бойко – психоконсультант у методі позитивної психотерапії, арт-терапевт (Україна).

Професійний переклад та супровід занять з іноземними спікерами здійснювали:

– Анастасія Мартиневич – координатор з міжнародної діяльності ННІК ЗУНУ.

– Вікторія Коробій – перекладач 1 категорії відділу міжнародних зв’язків ЗУНУ.

Учасники діляться враженнями:

«Мета тренінгу чітко реалізовується. Завдяки команді університету був створений добрий психологічний клімат, комфортна атмосфера, робота проводиться в атмосфері довіри та відкритості. Ми отримуємо направду цінну інформацію, яка в реальних умовах буде використана під час нашої роботи. Можу сказати впевнено – очікування від тренінгу справдилися. І для нашої роботи це дуже важливо», – Олександр К.

«За цей тиждень я зрозумів, що потрібно опановувати свої емоції, швидше реагувати, формувати екологічне ставлення до ситуації. Багато дізнався про самодопомогу та психологічну стійкість. Загалом усе структуровано, розкладено по поличках. Дуже цікаве викладання матеріалу. Дякую!» – Владислав П.

«Мені дуже сподобалося отримувати цінну інформацію, професійний досвід і практику від різних експертів світу щодо різних аспектів та проблематики спілкування в кризових ситуаціях», – Євген Ш.

«Зрозумів цінність самопізнання. Найбільше сподобалося осягати мистецтво правильної постановки питань, розуміння присутніх та пошук механізмів взаємодії тощо», – Кирило Ф.

«Найціннішими для мене були знання про самоконтроль, теорію і практику кризових перемовин, методологію та ступені активного слухання тощо. Дуже приємно було переймати досвід та спілкуватися із іноземними спікерами», – Євген В.

Цього тижня учасників очікують не менш цікаві заняття від українських та іноземних експертів.

Від admin