Нещодавно делегація навчально-наукового інституту комунікацій класичного університету Тернополя з робочим візитом завітала до головного офісу Національної служби посередництва і примирення у Києві.

Про медіацію та соціальний діалог спілкувалися директорка навчально-наукового інституту комунікацій ЗУНУ Оксана Коваль, ректор Нідерландської бізнес-академії, президент Міжнародної асоціації медіації (Нідерланди), директор школи перемовин та медіації ННІК, почесний професор ЗУНУ Ян ван Звітен, координаторка з міжнародної діяльності ННІК ЗУНУ Анастасія Мартиневич, а також голова НСПП Дмитро Кухнюк та його заступниця Світлана Запара.

Під час зустрічі сторони обговорювали нідерландський досвід особливостей реалізації медіаційних процедур під час вирішення трудових колективних спорів, визначали подальші перспективні кроки співпраці, спільні проєкти та дослідження, спілкувалися про роль та важливість медіації як сучасного та цивілізованого способу вирішення спорів.

Пан Ян ван Звітен розповів про досягнення Нідерландів, зокрема у сфері трудової медіації та висловив думки щодо впровадження такого досвіду в Україні.

Також сторони окреслили перспективи та шляхи співпраці НСПП з Нідерландською бізнес-академією.

Від admin