Нещодавно на базі навчально-наукового інституту комунікацій у межах співпраці між Західноукраїнським національним університетом та Університетом Шеперд (США) відбулася робоча зустріч.

Мета спілкування – обмін досвідом викладачів та студентів класичного університету Тернополя у напрямі розвитку міжнародних комунікацій, студентської мобільності, практико-орієнтованих стажувань, а також залучення наукового й освітнього потенціалу професорсько-викладацького колективу ЗУНУ до програми відбудови України.

Від Університету Шеперд були присутні доктор Келлі Л. Харт – віцепрезидентка з управління зарахуванням, доктор Джефф Грофф – завідувач кафедри екологічних і фізичних наук, Емілі Ліу – директорка з міжнародних зв’язків та Донна Міллер – помічниця відділу приймальної комісії університету,а також пан Юрій Вовчук – директор неурядової організації Vovk Foundation Inc.

Із колегами спілкувалися директорка навчально-наукового інституту комунікацій Оксана Коваль, координаторка з міжнародної діяльності ННІК Анастасія Мартиневич, директор навчально-наукового інституту інноватики, природокористування та інфраструктури Василь Брич, координаторка ННІІПІ з міжнародної діяльності, керівниця навчально-наукового центру інноваційного розвитку та тренінгів Олена Борисяк, завідувач кафедри агробіотехнологій Антін Шувар, заступник директора ННІІПІ Сергій Гунько.

До дискусії долучилися представники сенату штату Західної Вірджинії: помічник з питань законодавства Семюель Лейн та Шайла Х. Алам – законодавча кореспондентка, які були на зустрічі за дорученням сенатора Джозефа Манчина.

Пан Манчин у квітні цього року був з робочим візитом у Києві, де зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським. «За своє життя я ніколи не бачив Сполучених Штатів Америки у такій справедливій війні. Завдання Америки – захищати свободу, боротися за демократію. І це те, що ми робимо. Ми намагаємося виграти разом з ними, надамо їм всю необхідну підтримку», – сказав сенатор від Демократичної партії Джо Манчін. За його словами, сенатори побачили безпосередньо, близько та особисто рішучість, майстерність і волю української влади та народу.

Захід модерували Келлі Гарт від Університету Шеперд та Оксана Коваль від ЗУНУ.

Сторони презентували можливі напрями спільної діяльності. Зокрема, доктор Джефф Грофф зосередив увагу на навчально практико-орієнтованих майданчиках Університету Шеперд – Центр аграрних інновацій «Shepherd University’s Tabler Farm», де академічний та студентський колектив проводить дослідницькі проєкти у галузі сільського господарства, а також національний парк «Yellowstone» – перший у світі національний парк, міжнародний біосферний заповідник, об’єкт світової спадщини ЮНЕСКО.

Директор навчально-наукового інституту інноватики, природокористування та інфраструктури професор Василь Брич та завідувач кафедри агробіотехнологій професор Антін Шувар розповіли американським колегам про діяльність інституту та міжнародні проєкти у галузі зеленої енергетики, енергетичної безпеки, кліматично-нейтральних інновацій в аграрному природокористуванні, розвитку ринку енергосервісу в контексті підвищення енергоефективності національної економіки, енергетичної та екологічної безпеки України, концепцію організаційного та інноваційного забезпечення розвитку критичних технологій у сфері обороноздатності й національної безпеки, стратегію реформування ринку теплової енергії в житлово-комунальному господарстві у контексті підвищення енергетичної безпеки та якості життя населення України.

Сторони погодили подальші кроки партнерства, домовилися про стажування студентів та викладачів ЗУНУ в Університеті Шеперд.

Переглянути статистику та оголошення

Просувати допис

Усі реакції:

44

Від admin