Оскільки в історичному розумінні книга є найбільш потужним фактором поширення знання і найбільш надійним засобом його збереження, ми в навчально-науковому інституті комунікацій ЗУНУ систематично доповнюємо нашу бібліотеку фаховою літературою.

Нещодавно у нашій книжковій скарбничці з’явилися нові перли.

Радіємо, що вдалося придбати дуже потрібну книжку для наших студентів магістерської програми «Психологія перемовин та медіація» – «Емоційний інтелект в переговорах» Роджера Фішера та Даніеля Шапіро.

У цій книзі автори показують читачам, як використовувати емоції, щоб перетворювати труднощі – слабкі або істотні, особисті або професійні – в можливості для взаємовигідного рішення. Книга вартує того, щоб дізнатися, як зробити переговори більш ефективними і результативними.

«Ніколи не йдіть на компроміс. Техніка ефективних переговорів» Кріса Восса – дуже гарна знахідка.

Автор – колишній міжнародний перемовник ФБР, який займався звільненням заручників.

У своїй книжці, написаній у співавторстві з Талом Резом, він пропонує практичний підхід до ведення важливих переговорів, де ставки дуже високі. Восс описує навички, які допомагали йому та його колегам вести переговори, результатом яких ставав порятунок життя. Він описує дев’ять тактик і стратегій, які можна застосовувати будь-де: і на переговорах ради директорів, і в особистому житті.

Нещодавно ми започаткували гарну співпрацю з Національною службою посередництва і примирення. Пан Дмитро Кухнюк презентував для нашої бібліотеки досить добротний підручник Наталі Крестовської та Луїзи Романадзе «Медіація у професійній діяльності юриста». Наші студенти вивчають правове регулювання перемовин та медіації, тож їм буде корисно ознайомитися зі змістом підручника.

Як ми вже колись писали, на три речі можна дивитися вічно: як палає вогонь, як тече вода і як читає лекції професор Ян ван Звітен. Це стосується і написаних ним книг. Тож, нашою вишенькою на торті є підручник професора Звітена та його колег «De talent-coach». В книзі йдеться про використання таланту співробітників. Автори вважають недоліком управління талантами думати лише про найкращих людей в організації. Управління талантами полягає в тому, щоб отримати найкраще від людей на всіх рівнях за допомогою цілісного підходу до розвитку за чотирма осями (IQ axis, PQ-axis, EQ-axis, SQ-axis). Лідер або менеджер, який оволодіває цим мистецтвом, зрештою отримує найбільшу винагороду.

Запрошуємо усіх, хто цікавиться якісною літературою з психології, перемовин та медіації, до навчально-наукового інституту комунікацій Західноукраїнського національного університету до читання цікавих книг, обговорення й аналізу під час зустрічей з авторами.

А тих, хто бажає отримати освіту за міжнародною програмою двох дипломів «Психологія перемовин та медіація», як реалізується на базі Західноукраїнського національного університету спільно з Нідерландською бізнес-академією, запрошуємо на навчання.

Більше інформації за тел. 0969795012, або заходьте до нас у гості: м. Тернопіль, вул. Львівська, 11, центральний корпус, к. 1202.

Від admin