Відбулася робоча зустріч представників навчально-наукового інституту комунікацій класичного університету Тернополя та Університету штату Арізона(США).

На зустрічі були присутні директорка навчально-наукового інституту комунікацій Західноукраїнського національного університету Оксана Коваль, афілійований викладач центру стійких і сталих громад Університету Джорджа Мейсона, член Консультативної ради старших офіцерів і Лабораторії лідерства, дипломатії і національної безпеки Університету штату Арізона, генеральний директор Центру глобального зв’язку Джон Вортон, заступниця декана з міжнародної взаємодії юридичного коледжу Сандри Дей О’Коннор Університету штату Арізона, професорка Школи майбутнього з інновацій у суспільстві Діана Боумен та координаторка з міжнародної діяльності ННІК ЗУНУ Анастасія Мартиневич.

Університет штату Арізона є найбільшим державним університетом за кількістю студентів у Сполучених Штатах Америки, кампуси якого розташовані в кількох містах штату Арізона, та одним з найбільших дослідницьких центрів на західному узбережжі Америки.

Серед відомих випускників університету два лауреати Нобелівської премії, три члени Лондонського королівського товариства з розвитку знань про природу, двадцять сім членів Національної академії наук США, шість лауреатів Пулітцерівської премії. Це найбільша новаторська школа у країні, де студенти та викладачі працюють з НАСА, щоб розробити, просунути і провести інновації у космос. Саме тут нобелівські лауреати та лауреати Пулітцерівської премії навчають студентів; національні та міжнародні програми готують інноваторів нового покоління до процвітання, одночасно просуваючи нові дослідження, стратегічні партнерства, підприємництво та економічний розвиток. Національні програми університету надихають випускників вищої кваліфікації та позиціонують університет як «найвищий» заклад набору та найму більш ніж 50 найкращих корпорацій країни, за даними професійних рекрутерів та рейтингових служб у всьому світі.

Сторони спілкувалися про перспективи подальшої співпраці, можливості участі у грантових проєктах, створення спільної платформи для освітньо-наукового розвитку, партнерство між програмами «Психологія перемовин та медіація» Західноукраїнського національного університету та програми професійних навичок «Перемовини» Університету штату Арізона, програм академічної мобільності для студентів та викладачів.

Від admin