Поєднання теорії і практики у процесі підготовки майбутніх фахівців у зво є однією із умов формування конкурентоспроможного фахівця, готового до роботи у плинних умовах сьогодення. Відтак університети шукають надійних партнерів-стейкхолдерів, які б долучилися не тільки до обговорення змісту ОП з метою приведення їх у відповідність до запитів ринку праці, але й активно долучалися до підготовки майбутніх фахівців у межах реалізації освітньої програми магістратури. Одним із таких партнерів навчально-наукового інституту комунікацій ЗУНУ є КНП «Тернопільська обласна клінічна психоневрологічна лікарня» ТОР. У рамках співпраці студенти групи ПСПм-11 та викладачі ННІК Оксана Коваль та Марія Бригадир поспілкувалися з фахівцями ментального здоров’я та доповнили знання студентів із дисциплін «Психолого-педагогічне консультування» та «Психодіагностика та пропедевтика психіатрії».

Спеціалісти денного стаціонару – Олег Герман, завідувач відділення денного стаціонару психіатричного профілю, лікар-психіатр, психотерапевт та практичний психолог поліклінічного відділення – Ольга Вовк розповіли про специфіку роботи психіатра/психолога в установі й застосування психотерапевтичних технік в роботі з пацієнтами; розібрали ведення протоколу психологічного дослідження; охарактеризували особливості роботи з психотичним та невротичним типом пацієнтів, використання препаратів у лікувальній діяльності, особливості роботи в кабінеті аромотерапії, релаксації та приміщення для занять в груповій психотерапії.

Велика вдячність колективу КНП «Тернопільська обласна клінічна психоневрологічна лікарня» ТОР за довготривалу співпрацю, цінні знання та досвід для наших студентів.

Від admin