6 жовтня 2021 року відбулася робоча зустріч в. о. директора навчально-наукового інституту комунікацій ЗУНУ Оксани Коваль з керівником проектної групи грантового проєкту «Медіація: навчання та трансформація суспільства / MEDIATS», завідувачкою кафедри публічного права Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича, професоркою Русланою Гаврилюк.

Сторони спілкувалися про реалізацію заходів та ініціатив щодо розвитку та популяризації Інституту медіації в Україні. Особливу увагу було зосереджено на перспективах та здобутках магістерської програми «Медіація», що реалізується в ЧНУ у рамках проєкту.

Пані Руслана щедро ділилася досвідом нових європейських практик організації навчання майбутніх медіаторів та набуття ними додаткових практичних компетентностей в лабораторії медіації, переговорів та арбітражу кафедри публічного права.

Освітяни домовилися про умови взаємовигідної співпраці університетів, запровадження академічної мобільності викладачів та студентів, проведення спільних заходів, орієнтованих на просування цінностей медіації, розвитку культури перемовин та ненасильницького спілкування в Україні та світі.

Від admin