Упродовж вересня у навчально-науковому інституті комунікацій Західноукраїнського національного університету проходила Четверта Міжнародна школа світових освітніх практик «New Way», яка реалізовувалася цьогоріч з Нідерландською бізнес-академією та була присвячена темі кризових перемовин. Ця подія стала платформою обміну знаннями і важливим кроком у розвитку професійного спілкування.

Заключні 10 годин лекцій проводив надзвичайно цікавий та фаховий спікер зі Швейцарії – Стів Албан Тінео, засновник та генеральний директор унікальної компанії з переговорів, фасилітації, лідерства та впливу «Assertive Group». Учасники обговорювали актуальні питання мистецтва ведення кризових перемовин і наголошували на нагальній потребі навчитися ефективно спілкуватися у кризових ситуаціях. В умовах складного часу для України, де присутній тиск, страх та маніпуляції, учасники здобули безцінну професійну інформацію, як використовувати свою особисту силу, щоб повністю реалізувати свій потенціал, стати експертом у переговорах, підвищити рівень успіху, розуміючи та керуючи емоціями навіть в екстремальних умовах.

На завершення школи учасники давали гарний фідбек тому, що вони отримали під час навчання, помінявшись ролями і дивуючи презентаціями своїх групових проєктів.

Україна, Нідерланди, США, Швейцарія та Польща – країни четвертої школи. Було надзвичайно цікаво слухати, які тонкощі культури, традицій, комунікації криються за цими назвами? Які правила і тонкощі ведення кризових перемовин у кожній з цих країн, ризики, імплементація досвіду. Що спільного між нами і чим кожна з країн особлива.

Усі учасники отримали сертифікати, спікери та перекладачі – подяки.

Учасники діляться враженнями:

«Дякую за організацію такого цікавого та корисного заходу. Чудові спікери та контент», – Марія Мотилюк, засновниця та директорка Подільського центру медіації.

«Дякую за можливість послухати надзвичайно цікавих спікерів світового рівня», – Марко Варивода, засновник, медіатор у «ADI Bezsudu», викладач Вищої школи публічного управління.

«Було дуже фахово. Досвід лекторів глибочезний», – Олег Трибой, юрист, медіатор, міжнародний радник з медіації, викладач.

«Кожне заняття цікаве і корисне. Емоційна витримка та контроль емоцій як для учасника спору так і для перемовника є важливим елементом успіху у вирішенні суперечок та конфліктів. Практикую в особистому житті і в спілкуванні з колегами. Дякую за досвід!», – Лариса Максимова, завідувачка Юридичної клініки, викладачка правових дисциплін Київського фахового коледжу туризму та готельного господарства.

«Декілька із технік перемовин мені дуже сподобалися, буду застосовувати на практиці. Дуже дякую!», – Юлія Порчик, дільничний офіцер поліції ВП № 3 (м. Теребовля) Тернопільського РУ поліцїі ГУНП в Тернопільській області.

«Щиро дякую за прекрасні лекції та унікальну можливість долучитися до заходу! Цікавий та практичний матеріал, досвід колег та можливість безкрайнього спілкування безцінні!», – Наталія Калініна, сертифікований бізнес-тренер міжнародної категорії, доцент бізнес-школи КРОК.

«Минулі два тижні були дуже насичені та сповнені вражень. Отримала безліч корисної та фантастичної інформації від міжнародних спікерів з практичним досвідом роботи у вирішенні конфліктних ситуацій, що є джерелом знань для майбутнього медіатора та перемовника. А також з командою мала нагоду підготувати презентацію «Як домовитися з нідерландцем», а саме: особливості комунікації та ведення переговорів у Нідерландах», – Катерина Божко, студентка освітньої програми «Психологія перемовин та медіація» ЗУНУ.

«Дуже цінні знання. Використовуватиму отриманий досвід щодо шляхів вирішення конфліктних питань, також роль у перемовинах, ставлення до проблеми», – Юлія Коросташивець, завідувачка кафедри права Київського фахового коледжу туризму та готельного господарства.

«Найбільше запам’яталися вислови: – Ми не знаємо, що ми не знаємо; – Люди часто роблять хибні припущення. Потрібно ставити правильні питання, а не робити припущення; – Наш мозок легко обманути, його потрібно тренувати», – Вікторія Гвязда, студентка освітньої програми «Психологія перемовин та медіація» ЗУНУ.

«Вдалося розпізнати алгоритми власних перемовин. Деякі речі були навіть несподіваною знахідкою. Взагалі, отриманий досвід є зовсім іншою межею, ніж набутий власний у ракурсі кризової психології, та він потребує часу для осмислення. Дуже вдячна організаторам», – Катерина Семенова, студентка магістратури спеціальності «Психологія» Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького.

«Надзвичайно цікавий захід. Кожен спікер подавав дуже конструктивну інформацію, яка буде корисною у моєму професійному досвіді. Дуже дякую за цікаві і насичені лекції», – Світлана Шевель, головний спеціаліст Рахункової палати України, студентка освітньої програми «Психологія перемовин та медіація» ЗУНУ.

Діляться враженнями також спікери:

«Щиро дякую організаторам за професійне проведення зустрічі та відчуття єдності. Велике спасибі ЗУНУ за те, що ми зустрілися. Чудова спільнота. До зустрічі!» – Роберт Котецкі, незалежний аналітик, тренер і радник з безпеки та кризових комунікацій (Польща).

«Учасники справді здавалися чудовою та зацікавленою групою, я сподіваюся, що надана інформація буде корисною у їхньому професійному та особистому житті. Буду рада продовжити дискусію в майбутньому. Дякую за запрошення та гарну організацію», – Мелісса Фортунато, спеціальний агент ФБР у відставці (США), сертифікована учасниця кризових перемовин ФБР і агент під прикриттям, очолювала групу перемовин у кризових ситуаціях ФБР.

«Для мене велика честь брати участь у вашому заході і я сподіваюся, що я посіяв декілька зерен особистого відкриття та миротворчості серед учасників. З радістю приймаю вашу пропозицію про подальшу співпрацю. Наша програма може багато чого запропонувати і ми маємо багато вмісту, яким можна поділитися», – Стів Албан Тінео, засновник і генеральний директор Assertive Group (Швейцарія).

Церемонія закриття Четвертої Міжнародної Школи світових освітніх практик «New Way» пройшла досить скромно, але надзвичайно щемно. Усіх присутніх переповнювали неймовірні емоції та справжнє єднання багатьох народів у цінностях, підтримці, розумінні і непереборному бажанні розвиватися.

Відрадно, що усіх цих людей об’єднує миротворчість, відчуття згуртованої спільноти заради перемоги правди над несправедливістю, миру над війною, слова над зброєю.

Міжнародна Школа світових освітніх практик «New Way» – це направду школа добра, світлих емоцій, щирої дружби та міцного єднання.

Від admin