Нещодавно на базі навчально-наукового інституту комунікацій Західноукраїнського національного університету відбулися лекції з медіації у трудових спорах для керівників відділень й працівників Національної служби посередництва і примирення, медіаторів-практиків та студентів освітньої програми «Психологія перемовин та медіація».

Спікер – ректор Нідерландської бізнес-академії, президент Міжнародної асоціації медіації (Нідерланди), директор школи перемовин та медіації ННІК ЗУНУ, почесний професор ЗУНУ, присудовий медіатор, коуч, тренер.

Під час занять учасники дізналися про особливості вирішення конфліктів та врегулювання трудових спорів шляхом проведення медіації у Нідерландах та країнах Європейського Союзу. Професор Ян ван Звітен, маючи 20-річний стаж роботи медіатором, поділився своїми знаннями та враженнями з практики.

Особливу увагу зосереджено на моральному виборі та дотриманню моральних правил під час медіаційної процедури. Професор представив реальні кейси зі своєї практики, де було залучено етичні аспекти, які стосуються вибору між етичними принципами та конкретними правилами медіації. Дискусія пройшла конструктивно, даючи розуміння учасникам, що вирішення етичних питань у медіації не є простим завданням. Було підкреслено важливість збереження балансу між етичними принципами та відповідністю правилам й регуляціям, а також необхідність постійного самовдосконалення для медіаторів.

Заняття було цікавим, інтерактивним, адже лектор використовував реальні кейси з власної професійної практики, що стане корисним для фахівців НСПП у їхній професійній діяльності, а студентам ОПП «Психологія перемовин та медіація» дозволить виробити нові практичні навички у галузі медіації колективних трудових спорів та підготує їх до подальших викликів у галузі медіації та перемовин.

Від admin