Для якісного забезпечення реалізації освітньої програми «Психологія перемовин та медіація» адміністрація навчально-наукового інституту комунікацій класичного університету Тернополя систематично налагоджує співпрацю із спеціалістами у сфері перемовин та медіації зі всього світу.

Нещодавно відбулася зустріч директорки ННІК Оксани Коваль зі знаним німецьким фахівцем з перемовин Ремігіушем Смолінскі. До розмови також долучилася координаторка з міжнародної діяльності ННІК Анастасія Мартиневич.

Пан Смолінскі є професором у Лейпцизькій вищій школі менеджменту HHL (Німеччина). Перефразовуючи відому цитату Пабло Пікассо, професор Смолінскі твердо переконаний: «Мета життя – шукати свою пристрасть. Сенс життя – ділитися нею з іншими».

У своїх дослідженнях він зосереджується на теорії та практиці перемовин, зокрема у міжнародних умовах та менеджменті інновацій. Він був запрошеним науковцем у Флетчерській школі права та дипломатії Університету Тафтса та програмі перемовин Гарвардського університету. Він досліджував та викладав курси з перемовин у різних установах Німеччини, Австрії, Данії, Польщі, США, ОАЕ. Доктор Смолінскі обіймав керівні посади у медіа, електронній комерції та консалтингових компаніях, він активно консультує своїх клієнтів щодо управління інноваціями та навчає їхніх керівників грамотному веденню перемовин.

Викладаючи майже два десятиліття перемовини у провідних бізнес-школах світу, пан Смолінскі є засновником The Negotiation Challenge – міжнародного конкурсу для студентів провідних університетів світу та професіоналів-практиків у сфері перемовин.

Зважаючи невдовзі на відкриття на базі ННІК українського центру перемовин спільно з керівником Клубу перемовин «The Negotiation Club» Філіпом Брауном (Велика Британія), який слугуватиме відкритою платформою для практики та досліджень різних моделей та стилів ведення перемовин, доречним буде формування міжнародного професійного комюніті задля охоплення широкого спектру унікального досвіду представників із різних країн та професійних шкіл з перемовин.

Тож, сторони обговорили деталі співпраці, домовилися про залучення професора Смолінскі до викладання у Тернополі, додаткові практико-орієнтовані платформи та участь студентів програми «Психологія перемовин та медіація» у міжнародному конкурсі з перемовин «The Negotiation Challenge», який відбудеться у 2024 році.

The Negotiation Challenge було засновано в 2007 році як перше міжнародне змагання з перемовин у Європі та одне з небагатьох міжнародних змагань з перемовин у світі. Основна ідея The Negotiation Challenge (TNC) полягає у тому, щоб зібрати найкращих у світі студентів-перемовників і дозволити їм порівняти свої навички ведення перемовин і таким чином підготуватися до складних перемовин, з якими вони зіткнуться після закінчення навчання. Під час заходу студенти університетів змагаються між собою у реалістичних кейсах. Участь у TNC пропонує чудову можливість випробувати різноманітні способи перемовин, а також зустрітися та налагодити спілкування зі студентами з різних країн із різним походженням та культурою, які поділяють пристрасть до перемовин.

Також студенти та викладачі тернопільської програми матимуть змогу вступити до Міжнародної асоціації навчання та дослідження перемовин «INTRA», засновану доктором Пітером Кестінгом і доктором Ремі Смолінскі.

Щиро радіємо продуктивному спілкуванню із професором Смолінскі та сподіваємося на плідну співпрацю.

Від admin