У межах підписаної угоди про співпрацю між Західноукраїнським національним університетом та Центром глобального зв’язку (The Global Connective Center, США) відбулася робоча зустріч української та американської організацій на базі навчально-наукового інституту комунікацій ЗУНУ.

Від Центру глобального зв’язку на заході був присутній Джон Ф. Вортон – голова правління та генеральний директор. Від класичного університету Тернополя Оксана Коваль – директор навчально-наукового інституту комунікацій, модератор заходу й Анастасія Мартиневич – координатор з міжнародної діяльності ННІК.

Центр глобального зв’язку об’єднує досвід світового класу, передові технології та системну інтеграцію для забезпечення рішень, що підтримують суспільства, уряди, промисловість та наукові кола у чітко визначених напрямах. На попередніх зустрічах сторони узгодили структурно-логічну модель механізмів залучення фінансової та технічної допомоги США у реалізації проєктів відбудови України на основі кластерної системи взаємодії університету з громадами, органами місцевого управління та зовнішніми стейкхолдерами.

Класичний університет Тернополя виступатиме у ролі провайдера, який здійснюватиме науково-освітню діяльність, дослідження, адаптацію інноваційних технологій до реально діючих умов (включаючи ментальні, культурні, географічні, кліматичні тощо), розробку механізмів ефективного запровадження інноваційних технологій у конкретні сфери виробництва.

Першим структурним підрозділом, який долучено до реалізації спільних проєктів програми відбудови України, є навчально-науковий інститут інноватики, природокористування та інфраструктури, який представили Василь Брич – директор ННІІПІ, Олена Борисяк – директор навчально-наукового центру інноваційного розвитку та тренінгів, Сергій Гунько – заступник директора ННІІПІ з міжнародної діяльності та Уляна Ткач – заступник директора ННІІПІ з інноватики.

Колеги узгодили напрями роботи – розвиток логістики, енергетики, виробництва, галузі сільського господарство та харчової промисловості, інновацій у сфері зміни клімату тощо.

Колектив навчально-наукового інституту інноватики, природокористування та інфраструктури вже отримав завдання та здійснює перші напрацювання. Загалом заплановано роботу у напрямах освіти, кібербезпеки, впровадження систем штучного інтелекту, розвитку інфраструктури (стратегія «розумні міста та регіони»), економічний аналіз регіонів, сфери охорони здоров’я тощо.

Запрошуємо керівників відповідних структурних підрозділів ЗУНУ до співпраці!

Від admin