Не секрет, що питання підготовки високопрофесійних фахівців з ведення перемовин та медіації від часу прийняття в Україні Закону про медіацію, набирає потужних обертів.

Тож, навчально-науковий інститут комунікацій класичного університету Тернополя активно залучений до розвитку напряму ненасильницького спілкування та стрімко будує нові можливості розвитку у цій сфері, об’єднуючи знання та практичний досвід викладачів та практиків медіаторів з різних країн світу.

У цьому контексті нещодавно у рамках роботи школи перемовин та медіації ННІК ЗУНУ відбулася робоча зустріч представників трьох країн – України, Нідерландів та Шотландії (Великобританія). У зустрічі взяли участь директорка навчально-наукового інституту комунікацій Оксана Коваль, ректор Нідерландської бізнес-академії, почесний професор Західноукраїнського національного університету Ян ван Звітен та керівник програми з медіації та вирішення спорів Абердинського університету професор Дерек Очі. До дискусії долучилися доцентка кафедри теорії та історії держави і права ЗУНУ Тетяна Подковенко та помічниця директора ННІК Анастасія Мартиневич.

Сторони готуються до підписання договору про співпрацю між університетами та домовилися про спільні наукові і практико-орієнтовані проєкти. Уже в лютому відбудуться спільні лекторії та практичні платформи для студентів освітньої програми «Психологія перемовин та медіація» ЗУНУ та програми «Медіація» Абердинського університету. Також заплановано низку спільних наукових досліджень у галузі медіації, залучення Абердинського університету спільно з Нідерландською бізнес-академією до співорганізації Міжнародної школи світових освітніх практик «New Way», наукових конференцій ННІК, міжнародного університетського консорціуму «MEDIATS», реалізації спільних грантових проєктів, доєднання шотландських експертів до команди викладачів програми «Психологія перемовин та медіація» ЗУНУ.

Щиро дякуємо шотландським партнерам за підтримку!

https://www.wunu.edu.ua/news/23000-medacja-obyednuye-krayini.html

#Західноукраїнський_національний_університет
#Навчально_науковий_інститут_комунікацій_ЗУНУ
#Програма_двох_дипломів
#Психолгогія_перемовин_та_медіація
#Переговори
#Медіація

Від admin