Ми стартуємо у новому міжнародному проекті!!!

В контексті прийняття в Україні Закону про медіацію та у зв’язку із стрімким зростанням популярності нової культури діалогу, навчально-науковий інститут комунікацій класичного університету Тернополя успішно стартує у новому міжнародному проєкті.

Про реалізацію заходів та ініціатив щодо запровадження досвіду у галузі медіації в Україні, впровадження найкращих європейських миротворчих практик у системі посередництва, сприяння формуванню нового покоління миротворців, орієнтованих на високі моральні цінності та принципи демократичного суспільства спілкуватимуться впродовж першого етапу реалізації проєкту освітяни ЗУНУ з ректором Нідерландської бізнес-академії, президентом Міжнародної Асоціації медіації, медіатором, коучем, тренером професором Яном ван Звітенем Jan van Zwieten. В Україні пан Ян координує кілька міжнародних проектів у сфері вищої освіти, серед яких «Mediats» (розвиток медіації) та «Interadis» (міжкультурний обмін).

До викладацького складу команди увійшли науковці та практики, залучені до втілення нової освітньої сертифікатної програми з медіації в класичному університеті Тернополя, зокрема:

Оксана Коваль Oksana Koval – координатор проєкту, директор навчально-наукового інституту комунікацій, доцент кафедри психології та соціальної роботи;
Ольга Царик Olga Tsaryk – директор Школи міжнародних комунікацій ННІК, професор кафедри іноземних мов та інформаційно-комунікаційних технологій;
Ігор Ліщинський Ihor Lishchynskyy – професор кафедри міжнародної економіки;
Марія Бригадир Maria Brygadyr – директор Школи професійного розвитку «АКМЕ» ННІК, доцент кафедри психології та соціальної роботи;
Оксана Яремко Оксана Яремко – доцент кафедри психології та соціальної роботи, адвокат;
Марія Лизун Mariia Lyzun – професор кафедри міжнародної економіки;
Вікторія Іванюк Victoria Ivaniuk – доцент кафедри міжнародного права та міграційної політики;
Марія Корман Марія Корман – доцент, тренер Школи професійного розвитку «АКМЕ» ННІК;
Олександра Ніздрань Oleksandra Nizdran – доцент кафедри клінічної психології Українського католицького університету.

З 18 грудня 2021 р. по 26 січня 2022 р. відбуватиметься онлайн та офлайн навчання в Україні «Медіація. Базовий курс». Другий етап проєкту передбачає стажування викладачів програми в Нідерландах.

Програма буде орієнтована, насамперед, на залучення студентів ОНП «Перемовини та врегулювання конфліктів».

І це лише початок!

Попереду пошук умов фінансової підтримки, планування участі у грантових програмах, набір учасників, організації програм студентського обміну, складання іспитів у Нідерландах та отримання омріяних сертифікатів.

Від admin