Третя Міжнародна школа світових освітніх практик «New Way» відбулася гідно, цікаво, фахово!

Впродовж двох тижнів учасники та спікери дискутували навколо актуальних сьогодні питань міжнародного партнерства та комунікації в сучасному глобалізованому світі, мистецтва ведення перемовин у різних галузях, перспектив розвитку інституту медіації й культури толерантної взаємодії у надзвичайно складний для України час.

Як результат, усі отримали багато корисної професійної інформації від фахових спікерів.

Зокрема, короткий огляд міжнародного досвіду медіації та перемовин здійснив Олег Трибой – медіатор, юрист, економіст, міжнародний радник з медіації та управління конфліктами, викладач Бізнес-школи КРОК (Україна).

Нові тренди в медіації: досвід Грузії представив Іраклі Кандашвілі – Ph.D., президент Асоціації медіаторів Грузії, голова Освітньої ради Асоціації юристів Грузії.

Таріель Сіхарулідзе – PhD, медіатор, коуч, викладач з переговорів та медіації, доцент державного університету Іллі (Грузія) презентував тему «Міжнародні перемовини як засіб дипломатії».

Презентацію досвіду Латвії у розвитку медіації представила Вікторія Портере – психолог, латвійська та німецька сертифікована медіатор, юрист, викладач Центру сертифікації медіаторів, член Латвійської ради медіації (Латвія).

Про сучасний стан та перспективи розвитку медіації в Україні розповіла Оксана Яремко – юрист, адвокат, кандидат юридичних наук, доцент, доцент кафедри психології та соціальної роботи Західноукраїнського національного університету (Україна).

Дуже інтерактивно та динамічно пройшов другий день школи.

Розпочали із оксфордських дебатів «Ефективність медіації у вирішенні конфліктів: «за» і «проти» під професійним керівництвом Вікторії Іванюк – старшого викладача кафедри міжнародного права та міграційної політики ЗУНУ, PhD з права (Україна).

Наступними відбулися виступи професорів кафедри міжнародної економіки ЗУНУ Марії Лизун та Ігоря Ліщинського (Україна). Доповідачі цікаво та глибоко представили особливості імплементації бізнес медіації крізь призму інструментарію А-В-С аналізу. Особливий акцент було зроблено на перевагах медіації у середовищі малого та середнього бізнесу.

Пані Блоссом Танде – Dr, співзасновник і голова правління Education Connection Solutions, професор Оттавського університету (США), розповіла учасникам про комунікативне лідерство. Зокрема, лекторка зупинилася на питаннях вирішення конфліктів як концепції спілкування лідерів.

І на завершення другого дня роботи школи Кеті Девадзе – викладач факультету психології БДУ імені Шота Руставелі, клінічний психолог (Грузія), провела дуже цікавий вебінар на визначення базових навичок медіатора.

У третій день школи було багато про медіацію – фахово, глибоко та надзвичайно цікаво.

Яніна Недашківська  – медіатор, коуч, магістр з медіації, здобувач PhD в Католицькому університеті (Мурсія, Іспанія), представила тему комплексної моделі нейтральності як основи медіації нового покоління. Лекція пройшла на одному диханні, усі учасники дуже позитивно відгукнулися та високо оцінили рівень проведення, а також майстерність комунікації спікерки.

Три речі, на які можна дивитися вічно: як палає вогнище, як тече вода і як читає лекцію пан Ян ван Звітен Jan van Zwieten – ректор Нідерландської бізнес-академії, Президент Міжнародної асоціації медіаторів. Окрім нових знань учасники мали змогу виробити професійні навички ведення медіації, адже пан Ян презентував кейси із власної практики. Також багато можна було повчитися у нього, як у педагога, педагогічна майстерність якого на найвищому рівні.

Четвертий день Третьої Міжнародної Школи світових освітніх практик «New Way» був дуже насичений. Надзвичайні емоції, навіть сльози, бо учасники розглядали вкрай важкі теми.

Навички ведення переговорів для військових. Особистий досвід від Джона Ф. Вортона – генерал-майора, офіцера аармії США, керівника Національного центру міських операцій (США).

Ведення перемовин в умовах війни. Брифінг від Гарі Табаха – американського військового, капітана 1-го рангу ВМС США (США).

Стратегії ведення військових перемовин. Надзвичайно цікавий історичний аналіз зробив Френк Ледвідж – доктор філософії, старший викладач військової стратегії та права Портсмутського університету (Велика Британія), автор кількох книг-бестселерів про сучасні воєнні конфлікти, зокрема «Losing Small Wars» (Yale 2011/18), «Investment in Blood» (Yale 2013), «Rebel Law» (2018) та «Aerial Warfare, a Very Short uvod» (OUP 2020).

І завершили більш легшими для сприйняття, але не менш корисними темами.

Прокачати навички емоційного інтелекту в перемовинах та медіації допоміг Кевін Макгурті – PhD з психології, викладач, корпоративний тренер, тренер з емоційного інтелекту та лідерства (США).

Новий формат живої бібліотеки представили тернопільські викладачі на тему «Базові психологічні компетенції перемовника та медіатора» Марія Бригадир – к. псих. н., доцент кафедри психології та соціальної роботи, директор Школи професійного розвитку «АКМЕ» ЗУНУ, Оксана КОВАЛЬ – директор навчально-наукового інституту комунікацій ЗУНУ, к.пед.н., доцент, Марія Корман – к.іст.н., доцент, бізнес-тренер, провідний спеціаліст Школи професійного розвитку «АКМЕ» ЗУНУ та Олександра Ніздрань – к. псих. н., доцент кафедри клінічної психології Українського католицького університету (Україна).

На завершення школи учасники давали гарний фідбек тому, що вони отримали під час навчання, помінявшись ролями і дивуючи презентаціями своїх групових проєктів.

Україна, Грузія, Нідерланди – країни організаторів третьої школи. Було надзвичайно цікаво слухати, які тонкощі культури, традицій, комунікації криються за цими назвами? Які правила і тонкощі ведення перемовин у кожній з цих країн? Медіація: особливості впровадження, ризики, перспективи розвитку, імплементація досвіду. Що спільного між нами і чим кожна з країн особлива.

Усі учасники отримали сертифікати, спікери та перекладачі – подяки, ну і, звісно, не обійшлося без додаткових конкурсів. Переможцем у конкурсі розіграшу сертифікатів на безкоштовний курс «Медіація. Базовий курс» в Нідерландській бізнес-академії стала учасниця з Грузії Етер Чанідзе. А також учасниця з Тернополя Софія Матушак, яку нагородили сертифікатом на безкоштовний модуль комерційного курсу «Перемовини та медіація» в Західноукраїнському національному університеті.

Церемонія закриття Третьої Міжнародної Школи світових освітніх практик «New Way» пройшла досить скромно, але надзвичайно щемно. Усіх присутніх переповнювали неймовірні емоції та справжнє єднання багатьох народів у цінностях, підтримці, розумінні і непереборному бажанні розвиватися.

Відрадно, що усіх цих людей об’єднує миротворчість, відчуття об’єднаної спільноти заради перемоги правди над несправедливістю, миру над війною, слова над зброєю.

Міжнародна Школа світових освітніх практик «New Way» – це направду школа добра, світлих емоцій, щирої дружби та міцного єднання.

Щиро дякуємо співорганізаторам з Нідерландської бізнес-академії та Батумського дежавного університету імені Шота Руставелі, усім спікерам, учасникам, перекладачам за те, що увесь цей час творили нову професійну спільноту миротворчості.

https://www.wunu.edu.ua/news/22211-zakrittja-tretoyi-mzhnarodnoyi-shkoli-svtovih-osvtnh-praktik-new-way.html

#Навчально_науковий_інститут_комунікацій_ЗУНУ
#Психологія_перемовин_та_медіація
#Магістратура
#Перемовини_медіація
#Міжнародна_школа_світових_освітніх_практик_New_Way
#Західноукраїнський_національний_університет
#ВСТУП
#Абітурієнт
#Batumi_Shota_Rustaveli_State_Universitu
#Netherlands_Bussiness_Academy

Від admin